BATERIE DE USCATOARE CU TAVI DIN INOX

Autor articol:Iancu Constantin.

In luna februarie a.c. societatea noastra a finalizat fabricatia si punerea in functiune a unei baterii de uscare pulberi .Beneficiarul este o companie producatoare de medicamente si suplimente alimentare din Romania.
Bateria este alcatuita din doua uscatoare identice amplasate in linie, intr-o incinta cu ambient controlat si independente functional. Datorita constrangerilor constructive ale beneficiarului si anume dimensiunile camerei tehnice in care urmeaza sa functioneze precum si dimensiunile reduse ale cailor de acces, uscatoarele au fost concepute si executate modular. Subansamblele au fost premontate in atelier dupa care s-au demontat si s-au remontat la beneficiar, formand bateria propriu-zisa. Fiecare uscator a fost prevazut cu doua perechi de usi : de alimentare si de evacuare.
Materialul de executie: pentru interior AISI 316L iar pentru exterior si componentele cadrului AISI 304L, iar izolatia termica a peretilor, a fost realizata cu vata bazaltica.

Caracteristici pentru un uscator.
– Dimensiuni de gabarit H=2700 ; L=2100 ; l=1300
– Numar tavi 40 bucati
– Dimensiune tava 890 x 532 x 35
– Suprafata uscare aprox. 20mp
– Temperatura maxima 65 gr.C

Ventilator
– Putere motor 0.7 Kw
– Debit maxim 2300mc/h
– Turatie 1400 rpm
Putere baterie incalzire 10.5Kw

Automatizarea.
Procesul de uscare, care nu poate incepe decat atunci cand toate usile uscatorului sunt inchise, este automatizat prin intermediul unui controller, care comanda functiile ventilatorului, bateriei de incalzire si clapetelor de aer. Temperatura de uscare este verificata prin intermediul mai multor senzori de temperatura, montati in interiorul uscatorului. Astfel se pot seta proceduri de uscare diferite in functie de produsul de uscat, iar parametri de uscare se pot raporta, la distanta, pe fiecare sarja de produs.